Meer over Activiteiten

Werkvakantie Roemenië

"Samen bouwen" 

 

Vorig jaar bezocht een aantal van onze gemeenteleden Roemenië.
We hoorden hun verhalen en zagen de beelden van de armoede die daar onder de bewoners heerst. Zo is het idee ontstaan om D. V. eind april 2020 met een groep enthousiaste jongeren en vrijwilligers uit onze gemeente een werkvakantie te organiseren.

Via werkgroep Oost-Europa kunnen we aan de slag in de Valea Draganului in de Karpaten. Daar staat een kampgebouw wat is opgericht om te gebruiken voor jeugd- en evangelisatiewerk.
Aan dit gebouw moeten nog diverse afbouwwerkzaamheden plaatsvinden. Ook kunnen we helpen met het bouwen van sanitaire voorzieningen in een zigeunerkamp en het uitdelen van voedselpakketten

Om de bouwmaterialen en de voedselpakketten te kunnen bekostigen willen we komend seizoen verschillende acties voeren waarvan de opbrengst bestemd is voor Roemenië.

Een hartelijke groet van de werkgroep Roemenië
- Madelijne van den Herik
- Heleen Kleiberg
- Marianne Kleiberg
- Anne van Pelt
- Marthe Prins, mailadres:werkvakantie@hhg-oudbeijerland.nl
- Peter Veldhuis (jeugdwerkouderling)

Acties:

- 29 november : inzameling kleding, eten  en 'schoenen'doos voor kinderen in roemenië
Op jl. Vrijdagmorgen 29 november stond de gang van de kerk 's morgens vol met tafels met daarop lege dozen maar dat duurde niet lang... Al snel werden er tassen, kratten en dozen vol etenswaren en kleding gebracht. En niet te vergeten: de schoenendozen! Wat hebben veel kinderen uit de gemeente hun best gedaan om een mooie schoenendoos te maken vol met spullen en cadeautjes, we hadden er wel 150! Daar zullen de kinderen in Roemenië vast heel blij mee zijn! De dames van "de warme deken" hebben ook gezellig zitten haken en breien. In de gang stonden ook een aantal verkooptafels en er werden ter plekke decoratieve groene hangers gemaakt die als warme broodjes over de toonbank gingen! 's Avonds laat werd er zelfs nog verder gegaan omdat er zoveel bestellingen waren. Op de verkooptafel lagen weer heerlijke eigen baksels, groenten en fruit, sierappeltjes en stoofperen, flessen sap, kaarten, rollen snoep en pepernoten. Aan het einde van de dag waren we zo goed als uitverkocht en was de vrachtwagen vol met spullen voor Roemenië... Er is in vergelijking met de eerste inzameling twee keer zoveel ingeleverd! De opbrengst van de verkooptafels, na aftrek van de kosten, is het mooie bedrag van € 2295,85 We kijken terug op een mooie, gezellige dag en willen iedereen die daar op wat voor manier dan ook een bijdrage aan heeft geleverd heel hartelijk bedanken!

- 19 november: Informatieavond Roemenië 
Op D.V. dinsdag 19 november wordt er een informatieavond gehouden voor gemeenteleden (jong en oud) die geïnteresseerd zijn om mee te gaan naar Roemenië. 
Meer informatie hierover komt in de volgende kerkbode maar noteer deze datum vast in uw agenda als u plannen heeft om (mogelijk) mee te gaan.
Heeft u vooraf vragen die u tijdens de informatieavond graag besproken wilt hebben dan kunt u deze vast mailen naar werkvakantie@hhg-oudbeijerland.nl

- 1 november: Autowasactie
Op D.V. vrijdag 1 november hebben we de volgende actie voor Roemenië, u kunt dan namelijk uw auto aan de buitenkant laten wassen door jongeren uit de gemeente. We starten om 19.00 uur en u kunt binnenrijden tot uiterlijk 20.30 uur. Kosten zijn € 5,- per auto. U kunt binnenrijden via de tweede poort van het parkeerterrein (tegenover de orthodontist) en uitrijden aan de kant van de pastorie. Deze avond is er ook knutselclub, ouders die kinderen komen brengen en halen kunnen gebruik maken van de eerste poort. 

- 29 september:  Sponsorfietstocht
Vanuit Kappelle (gemeente Antwerpen, België) willen we gaan fietsen naar Oud-Beijerland. Een route van ong. 85 km. We nodigen u en jou van harte uit om op 21 september 2019 met ons mee te fietsen
Opgeven voor de sponsortocht of als chauffeur kan via het mailadres : werkvakantie@hhg-oudbeijerland.nl tot uiterlijk 11 september. Na aanmelden ontvangt u/jij meer informatie over de planning van deze dag

Actiemeter Roemenië

 

-  Sponsorfietstocht: € 3181,00 

- Auto's wassen : €  449,50  

- Inzamelen spullen en mini verkoping:  €   2295, 85

- Verkoop openhaardhout:  € 

- Oliebollenactie:  €

  • © hersteld hervormde kerk 2020