Dagelijks Woord

Meer over Algemeen

Kerkgebouw

'Anathoth'
Ons kerkgebouw draagt de naam 'Anathoth'. Deze naam komt in de Bijbel voor in Jeremia 32:7-9: „Koop toch mijn veld, hetwelk is bij Anathoth, dat in het land van Benjamin is.” Daar koopt de profeet Jeremia dus een akker die later Anathoth wordt genoemd. De betekenis van het woord Anathoth is: ”Hoorder der gebeden” of ”Gebedsverhoring”.

De nieuwe kerk heeft in totaal 550 zitplaatsen. Verder is er een galerij waarop 120 mensen kunnen zitten.
Door het openen van schuifwanden kunnen twee zalen met eveneens 120 plekken bij de kerkzaal worden betrokken.
De inrichting van de kerk is vrij klassiek gehouden. De banken en het liturgisch centrum zijn gemaakt van sipo-mahonie, op de vloeren ligt zwart leisteen.
De kerk heeft overal vloerverwarming, een eigen opbaarruimte, een keuken, een crèche met een aparte babyruimte en een kantoortje voor de koster. Om het "klassieke karakter" te benadrukken hangen er drie kroonluchters in de kerk. De kerk telt 107 parkeerplaatsen. Naast de kerk is een pastorie gebouwd.

Het bedehuis is een ontwerp van architectenbureau Born uit Middelharnis. De bouw van de kerk en pastorie is uitgevoerd door een aannemersbedrijf uit Middelharnis. Onder leiding van de Commissie Zelfwerkzaamheid is er veel werk verricht door vrijwilligers.

  • © hersteld hervormde kerk 2024